Avsnitt 50 Elevhälsans roll och resursernas ansvar

Inte sällan får resurser i skolan – ibland unga personer utan vare sig erfarenhet eller utbildning, ta det tyngsta ansvaret kring barn och unga som mår dåligt i skolan. Hur kan och bör elevhälsan stötta här? Hur behöver rektorer ta ansvar för att ge resurser rätt stöd?

I avsnitt 50 pratar vi om elevhälsans roll  och resursernas ansvar gällande elevernas psykiska tillstånd. På lagom socialt och digitalt avstånd har vi med oss Åsa Bergström, rektor på Magelungen grundskola i Uppsala och Rebecca Jernström, samordnande kurator för centrala elevhälsan, Academedias grundskolor.

 

bild-asa-liten
Åsa Bergström
rebecca jernström
Rebecca Jernström i digital poddinspelning med Åsa och Marit.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s